آثار روحی و روانی هدیه دادن
هدیه چه به صورت مادی باشد و چه معنوی اثرات روانی زیادی هم بر فرد کادو دهنده وهم کادو گیرنده دارد. زیرا فرد کادو دهنده به این ارزش معنوی در ذات خود رسیده است که اکنون وقت قدردانی، تشکر و احساس و ابراز همدلی و درک متقابل است و در عوض فرد هدیه گیرنده نیز به ارزش معنوی آن پی خواهد برد. به طور کلی زمانی که فرد هدیه گیرنده با دریافت هدیه به این نتیجه می رسد که برای طرف مقابلش مهم بوده است و در خرید و انتخاب هدیه وقت، انرژی و هزینه فکری و روحی صرف شده است حتی اگر این هدیه ساخته دست او هم نباشد، برایش ارزشمند است خصوصاً آنکه فرد هدیه گیرنده احساس کند که با نوع هدیهای که دیگری به او داده است، ارزش و قدر و منزلتش از سوی فرد هدیه دهنده درک شده است.
بنابراین سنخیت و نوع هدیه با موقعیت پیش آمده و ویژگی های شخصیتی فردهدیه گیرنده از اصلهای بنیادی فلسفه هدیه دادن است. بنابراین وقتی ما برای کودکی یک وسیله اسباببازی می خریم این پیام را به او انتقال می دهیم که دنیایش را درک کردهایم و همین مسئله آغازگر یک ارتباط عاطفی عمیقتر می شود.
پیش از آن که هدیهای خریده شود رعایت یک نکته ضروری است و آن این که هدفمان از خرید هدیه را مشخص کنیم. تا قصد و هدف اصلی را مشخص نکنیم تهیه هدیه مناسب امکانپذیر نخواهد بود. هرچند برخی ارزشها در جامعه ما کمرنگ تر شده و فلسفه اصلی هدیه دادن که در فرهنگ ما ریشه دوانده بود با شروع مادی گرایی به فراموشی سپرده شده است.
در قدیم افراد برای ارزشمندترین و مورد احترام ترین فرد خانواده یا فامیل هدیه دست ساز ارزشمندی تهیه کرده و برایش هدیه می بردند اما امروزه به دلیل محدودیت وقت و انرژی افراد این اصل رو به فراموشی است. هرچند پس از گذشت سالها امکان فرهنگ پروری مجدد کاری سخت است اما انتظار می رود افراد در تقدیم کردن هدایا به یکدیگر مبنای همدلی، صمیمیت و محبت را رعایت کرده و اصول اصلی را از خاطر نبرند.»
گاهی اوقات هدیهای گرانقیمت شادی زیادی به همراه دارد و صمیمیت را افزایش می دهد اما در برخی موارد خصوصاً وقتی دلخوری پیش آمده و کدورتی شکل گرفته باشد، ارزشمندترین هدایا نیز تأثیر عاطفی و روانی گذشته را احیا نخواهد کرد و شکل و نوع هدیه در این باره فرق می کند. برای رفع کدورتها هدیه ارزشمند گزینه مناسبی نیست و حتی ممکن است اتفاق ناگوار را جلوه نامطلوبتری ببخشد. در این قبیل موارد بهتر است افراد با یک شاخه گل یا دعوت فرد دلگیر شده به یک جلسه و نشست در فضایی مطلوب و صحبتکردن و یا عذرخواهی از او کینه و کدورتها را رفع کنند. بنابراین درک موقعیتها از اصلهای نخستین در رعایت روابط صحیح اجتماعی و عاطفی است.
منبع: Titronline.ir