زندگینامه ثریا دارابی
ثریا دارابی ( به انگلیسی Soraya Darabi ) زاده ی ماه سپتامبر سال ۱۹۸۳ می باشد. او متولد سال 1362 در اهواز، یکی از موسسین وبسایت بسیار موفق Zady در حوزهی مد و فشن و از اهالی فن در زمینهی بازاریابی دیجیتال و تکنولوژی است. ثریا دارابی مدتی به عنوان رهبر بخش محصول در drop.io کار کرده که یک سرویس مشارکت آنلاین و در حال حاضر متعلق به فیسبوک است. در سال 2009، او برنامهی Foodspotting را راهاندازی کرد که یک راهنمای محلی در حوزهی آشپزی است و از سوی اپل و مجلهی اینترنتی Wired به عنوان «اپلیکیشن برتر سال» اعلام شد.
ثریا دارابی در ابتدا کار خود را از نیویورک تایمز بعنوان مدیر امور مشارکت دیجیتال و بازاریابی برای رسانه های اجتماعی آغاز نمود.اما موفقیت چشمگیر او در فود اسپاتینگ رقم خورده است.
فود اسپاتینگ (foodspotting) ایده ایست که توسط دوستان ثریا دارابی ، الکسا و شوهرش در مسافرتی که به ژاپن داشتند ایجاد شد. فود اسپاتینگ، سایتی است که ثریا دارابی راه اندازی کرده و به این صورت کار میکند که افراد از تمامی نقاط جهان از غذاهایی که آماده می کنند ، عکس گرفته و در این سایت به اشتراک میگذارند.
دارابی اطلاعات فوقالعادهای در زمینهی مصرفگرایی دیجیتال و استفاده از تکنولوژی به هدف ارتقای کارایی، اعتبار و رشد دارد. استراتژیهایی که او برای دیجیتالی کردن نیویورکتایمز به کار بست هنوز هم در حال استفاده هستند و هنوز هم نتایج موفقیت آمیزی را نشان میدهند. در سال 2014، دارابی به عنوان یکی از «رهبران جوان سازمان اقتصادی جهان» انتخاب شد و از آن زمان بارها به سخنرانی در این سازمان پرداخته است. مجلهی Fast Company نیز در شمارهای که به «خلاقترین افراد حوزهی تجارت» اختصاص یافته بود، تصویر دارابی را روی جلد خود قرار داد. به پاس خدمات دارابی در حوزهی رسانههای تازه وکارآفرینی ، تصویر او روی جلد مجلهی آنلاین Brandweek هم رفته است. در سال 2012، مجلهی Inc او را یکی از «30 مدیر برتر زیر 30 سال» در جهان اعلام کرد و مجددا در سال 2015، مجلهی Fortune او را یکی از «40 مدیر برتر زیر 40 سال» خواند. دارابی در هیات مدیرهی دیجیتال جنرال الکتریک عضو بوده و در حوزهی استراتژیهای دیجیتالی/موبایلی/اجتماعی به مدیران شرکتهای مختلفی، از دیزنی گرفته تا تایم، مشاوره میدهد.
در حال حاضر ثریا دارابی بیشتر به سرمایهگذاری اولیه در شرکتهای رسانهای نوپا و مدرن که در حوزهی رسانهها فعال هستند، علاقه نشان میدهد. سرمایهگذاری او اغلب به هدف کمک به شرکتهایی انجام میشود که در مراحل اولیهی طراحی و نوآوری قرار دارند و کمک خارجی میتواند شرایط را به نفع آنها تغییر دهد. برخی از شرکتهایی که دارابی این نوع سرمایهگذاری را در آنها انجام داده عبارتند از Contently، Reserve، GlamSquad، Casper، Brit & Co، Laxmi، Refresh و Hullabalu.
در مدتی که دارابی مدیر مشارکتهای دیجیتال و رسانههای اجتماعی در نیویورکتایمز بود، باید جریان دائما متغیر حوزهی تکنولوژی را از نزدیک دنبال میکرد و مطمئن میشد که سازمان او جایگاه برتر خود را در رسانههایی چون فیسبوک، یوتیوب و توئیتر حفظ میکند. در عین حال، او باید با استارتاپ های کوچک و بزرگ همکاری میکرد تا کمپینهای موفق تبلیغاتی به راه بیندازد.
دستاورد ثریا دارابی به عنوان یکی از موسسین Zady.com ترکیب کردن تجارت الکترونیک، محتوای غنی رسانهای و ارائهی یک تجربهی خرید متفاوت و خارقالعاده به شکل کاملا یکپارچه است. این وبسایت به کاربران خود نشان میدهد لباسهایشان چطور و به چه شکل تهیه میشوند – و در عین حال کالاهایی زیبا با کمترین تاثیر منفی روی محیطزیست را در کنار قیمتهای عالی و تولید سریع ارائه میدهد.
موفقیت دیگر دارابی به برنامهی Foodspotting باز میگردد که به شکل رسمی سال 2010 به راه افتاد. این برنامه بر اساس این ایده شکل گرفت که افراد دوست دارند تصویر غذاها و خوراکیهای خود را با دیگران به اشتراک بگذارند، اما این کار همیشه آسان نیست و جهت مشخصی هم ندارد. دارابی در سفری که به ژاپن داشت با خوراکیهای متفاوت و جذابی روبرو شد و از آنهای عکاسی کرد، اما در بازگشت از سفر دیگر مطمئن نبود نام خوراکی آمده در هر تصویر چیست یا آن را کجا چشیده است. به همین دلیل، دارابی و یکی از دوستان او تصمیم به ساخت برنامهای گرفتند که کار را برای علاقمندان به غذا آسان میکرد. جای تعجب ندارد که Foodspotting با استقبال خوب مخاطبین روبرو شد و در همان سال اول فعالیت در لیست 50 وبسایت برتر مجلهی تایم قرار گرفت و مجلهی Travel+Leisure هم آن را به عنوان یکی از برنامههای ضروری و فوقالعاده برای سفر انتخاب کرد.